Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste, a zarazem wyśmienite danie o delikatnym smaku. Dla zapracowanych i dla miłośników makaronu :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Utrzeć cukinię na tarce. Posolić, odstawić na 5-10 minut. Lekko odcisnąć.
Zmiażdżyć ząbek czosnku, podsmażyć w garnku na łyżce oliwy. Dodać cukinię, dodać pieprz i sól do smaku, dolać odrobinę wody, przykryć garnek pokrywką. Dusić około 20-25 minut.
Podprażyć na patelni ziarna słonecznika. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Odlać z pulpy cukiniowej nadmiar wody. Makaron rozłożyć na lekko ogrzanych talerzach, dodać cukinię, posypać podprażonymi pestkami słonecznika. Można dodać utarty parmezan.