Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste, a zarazem wyśmienite danie o delikatnym smaku. Dla zapracowanych i dla miłośników makaronu :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7216
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2677
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20182
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 794
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7216
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2677
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20182
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 794
Składniki
Utrzeć cukinię na tarce. Posolić, odstawić na 5-10 minut. Lekko odcisnąć.
Zmiażdżyć ząbek czosnku, podsmażyć w garnku na łyżce oliwy. Dodać cukinię, dodać pieprz i sól do smaku, dolać odrobinę wody, przykryć garnek pokrywką. Dusić około 20-25 minut.
Podprażyć na patelni ziarna słonecznika. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Odlać z pulpy cukiniowej nadmiar wody. Makaron rozłożyć na lekko ogrzanych talerzach, dodać cukinię, posypać podprażonymi pestkami słonecznika. Można dodać utarty parmezan.