Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste, a zarazem wyśmienite danie o delikatnym smaku. Dla zapracowanych i dla miłośników makaronu :)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2700
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5451
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 249
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2700
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5451
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 249
Składniki
Utrzeć cukinię na tarce. Posolić, odstawić na 5-10 minut. Lekko odcisnąć.
Zmiażdżyć ząbek czosnku, podsmażyć w garnku na łyżce oliwy. Dodać cukinię, dodać pieprz i sól do smaku, dolać odrobinę wody, przykryć garnek pokrywką. Dusić około 20-25 minut.
Podprażyć na patelni ziarna słonecznika. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Odlać z pulpy cukiniowej nadmiar wody. Makaron rozłożyć na lekko ogrzanych talerzach, dodać cukinię, posypać podprażonymi pestkami słonecznika. Można dodać utarty parmezan.