Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste, a zarazem wyśmienite danie o delikatnym smaku. Dla zapracowanych i dla miłośników makaronu :)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1054
Polecam.
Odsłon: 1005
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 787
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1054
Polecam.
Odsłon: 1005
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 787
Składniki
Utrzeć cukinię na tarce. Posolić, odstawić na 5-10 minut. Lekko odcisnąć.
Zmiażdżyć ząbek czosnku, podsmażyć w garnku na łyżce oliwy. Dodać cukinię, dodać pieprz i sól do smaku, dolać odrobinę wody, przykryć garnek pokrywką. Dusić około 20-25 minut.
Podprażyć na patelni ziarna słonecznika. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Odlać z pulpy cukiniowej nadmiar wody. Makaron rozłożyć na lekko ogrzanych talerzach, dodać cukinię, posypać podprażonymi pestkami słonecznika. Można dodać utarty parmezan.