Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste, a zarazem wyśmienite danie o delikatnym smaku. Dla zapracowanych i dla miłośników makaronu :)
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 60
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 137
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 392
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 60
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 137
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 392
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Składniki
Utrzeć cukinię na tarce. Posolić, odstawić na 5-10 minut. Lekko odcisnąć.
Zmiażdżyć ząbek czosnku, podsmażyć w garnku na łyżce oliwy. Dodać cukinię, dodać pieprz i sól do smaku, dolać odrobinę wody, przykryć garnek pokrywką. Dusić około 20-25 minut.
Podprażyć na patelni ziarna słonecznika. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Odlać z pulpy cukiniowej nadmiar wody. Makaron rozłożyć na lekko ogrzanych talerzach, dodać cukinię, posypać podprażonymi pestkami słonecznika. Można dodać utarty parmezan.