Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne miseczki nadziewane i zapiekane z żółtym serem
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414521
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2327
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414521
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2327
Składniki
Mortadelę (zwyczajną) kupić we flaku. Pokroić w plastry razem z flakiem o grubości ok 0,5 cm. Każdy plasterek podsmażyć razem z flakiem aż pozwija się wokoło i utworzy kształt miseczki, łódeczki. Po usmażeniu flak pozdejmować ze wszystkich plasterków. Pieczarki usmażyć z jajkami i szczypiorkiem oraz przyprawami. Na każdą miseczkę z mortadeli nałożyć jajecznicę, troszkę ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę. Wszystko posypać żółtym startym serem i zapiec jeszcze gotowe łódeczki przez chwilę w mikrofalówce.