Do góry

Przekąski Przepis na:

Miseczki z mortadeli

Miseczki z mortadeli

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 442

Dodano:

Odsłon: 2380

Przepyszne miseczki nadziewane i zapiekane z żółtym serem

Składniki

  • mortadela (zwyczajna), 1 kg
  • ser żółty
  • szczypiorek
  • pieczarki, 5 szt
  • ogórki kiszone, 2 szt
  • jajka, 6
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Miseczki z mortadeli

Przygotowanie

  1. Mortadelę (zwyczajną) kupić we flaku. Pokroić w plastry razem z flakiem o grubości ok 0,5 cm. Każdy plasterek podsmażyć razem z flakiem aż pozwija się wokoło i utworzy kształt miseczki, łódeczki. Po usmażeniu flak pozdejmować ze wszystkich plasterków. Pieczarki usmażyć z jajkami i szczypiorkiem oraz przyprawami. Na każdą miseczkę z mortadeli nałożyć jajecznicę, troszkę ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę. Wszystko posypać żółtym startym serem i zapiec jeszcze gotowe łódeczki przez chwilę w mikrofalówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asia25 17 marca 2008 Na pewno wypruboję,wygląda pysznie na sam widok chce się jeść.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń