Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 439
Dodano: 10.03.2008
Odsłon: 2371
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mortadelę (zwyczajną) kupić we flaku. Pokroić w plastry razem z flakiem o grubości ok 0,5 cm. Każdy plasterek podsmażyć razem z flakiem aż pozwija się wokoło i utworzy kształt miseczki, łódeczki. Po usmażeniu flak pozdejmować ze wszystkich plasterków. Pieczarki usmażyć z jajkami i szczypiorkiem oraz przyprawami. Na każdą miseczkę z mortadeli nałożyć jajecznicę, troszkę ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę. Wszystko posypać żółtym startym serem i zapiec jeszcze gotowe łódeczki przez chwilę w mikrofalówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

asia25 17 marca 2008Zgłoś do usunięcia
Na pewno wypruboję,wygląda pysznie na sam widok chce się jeść.0 Kto głosował? | Odpowiedz