Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne miseczki nadziewane i zapiekane z żółtym serem
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 837
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1069
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 255
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2803
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 837
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1069
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 255
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2803
Składniki
Mortadelę (zwyczajną) kupić we flaku. Pokroić w plastry razem z flakiem o grubości ok 0,5 cm. Każdy plasterek podsmażyć razem z flakiem aż pozwija się wokoło i utworzy kształt miseczki, łódeczki. Po usmażeniu flak pozdejmować ze wszystkich plasterków. Pieczarki usmażyć z jajkami i szczypiorkiem oraz przyprawami. Na każdą miseczkę z mortadeli nałożyć jajecznicę, troszkę ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę. Wszystko posypać żółtym startym serem i zapiec jeszcze gotowe łódeczki przez chwilę w mikrofalówce.