Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne miseczki nadziewane i zapiekane z żółtym serem
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2541
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1777
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11195
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2541
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1777
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11195
Składniki
Mortadelę (zwyczajną) kupić we flaku. Pokroić w plastry razem z flakiem o grubości ok 0,5 cm. Każdy plasterek podsmażyć razem z flakiem aż pozwija się wokoło i utworzy kształt miseczki, łódeczki. Po usmażeniu flak pozdejmować ze wszystkich plasterków. Pieczarki usmażyć z jajkami i szczypiorkiem oraz przyprawami. Na każdą miseczkę z mortadeli nałożyć jajecznicę, troszkę ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę. Wszystko posypać żółtym startym serem i zapiec jeszcze gotowe łódeczki przez chwilę w mikrofalówce.