Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 123
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 123
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Składniki
cebule, paprykę i marchewkę kroimy bardzo drobno i podsmażamy na oliwie, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Pomidory polewamy wrzątkiem, tak aby następnie pozbyć się skórki. Kroimy je również w miarę drobno. Po 15 min, podsmażania cebuli, papryki i marchewki dodajemy pokrojone pomidory. Następnie po 7-10 minutach dodajemy odcedzony z zalewy drobny groszek konserwowy. Doprawiamy oregano, pieprzem, maggi i dodajemy 5-7 łyżek sosu słodko-kwaśnego :) gotowe!
Ryż curry: do gotującego się ryżu dodajemy odrobinę soli, oliwy kropelkę, curry łyżeczkę albo 2 w zależności jak kto woli i gotujemy przez 20 minut. Na zdjęciu ułożenie ryżu curry zawdzięczam włożeniu do kubeczka ryżu curry, ugnieceniu go lekko, po czym odwróciłam wieczkiem do góry na talerz i podniosłam :)