Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
cebule, paprykę i marchewkę kroimy bardzo drobno i podsmażamy na oliwie, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Pomidory polewamy wrzątkiem, tak aby następnie pozbyć się skórki. Kroimy je również w miarę drobno. Po 15 min, podsmażania cebuli, papryki i marchewki dodajemy pokrojone pomidory. Następnie po 7-10 minutach dodajemy odcedzony z zalewy drobny groszek konserwowy. Doprawiamy oregano, pieprzem, maggi i dodajemy 5-7 łyżek sosu słodko-kwaśnego :) gotowe!
Ryż curry: do gotującego się ryżu dodajemy odrobinę soli, oliwy kropelkę, curry łyżeczkę albo 2 w zależności jak kto woli i gotujemy przez 20 minut. Na zdjęciu ułożenie ryżu curry zawdzięczam włożeniu do kubeczka ryżu curry, ugnieceniu go lekko, po czym odwróciłam wieczkiem do góry na talerz i podniosłam :)