Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2418
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4571
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1660
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 508
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2418
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4571
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1660
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 508
Składniki
cebule, paprykę i marchewkę kroimy bardzo drobno i podsmażamy na oliwie, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Pomidory polewamy wrzątkiem, tak aby następnie pozbyć się skórki. Kroimy je również w miarę drobno. Po 15 min, podsmażania cebuli, papryki i marchewki dodajemy pokrojone pomidory. Następnie po 7-10 minutach dodajemy odcedzony z zalewy drobny groszek konserwowy. Doprawiamy oregano, pieprzem, maggi i dodajemy 5-7 łyżek sosu słodko-kwaśnego :) gotowe!
Ryż curry: do gotującego się ryżu dodajemy odrobinę soli, oliwy kropelkę, curry łyżeczkę albo 2 w zależności jak kto woli i gotujemy przez 20 minut. Na zdjęciu ułożenie ryżu curry zawdzięczam włożeniu do kubeczka ryżu curry, ugnieceniu go lekko, po czym odwróciłam wieczkiem do góry na talerz i podniosłam :)