Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 251
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1076
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 251
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1076
Składniki
mule mrożone lub świeże. Jeśli mrożone to bez pracy są już gotowe do spożycia. Jeśli świeże należy je ugotować w wodzie lub na parze do chwili aż się otworzy muszla, jakieś 5 min. od zagotowania.
Cebule podsmażyć na oliwie i maśle, dodać do małży, wymieszać pozostałe składniki, doprawić solą i pieprzem.Gotowe. podawać na ciepło lub na zimno jedne i drugie smakują wybornie.opcjonalnie można skropić octem jabłkowym.