Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Składniki
mule mrożone lub świeże. Jeśli mrożone to bez pracy są już gotowe do spożycia. Jeśli świeże należy je ugotować w wodzie lub na parze do chwili aż się otworzy muszla, jakieś 5 min. od zagotowania.
Cebule podsmażyć na oliwie i maśle, dodać do małży, wymieszać pozostałe składniki, doprawić solą i pieprzem.Gotowe. podawać na ciepło lub na zimno jedne i drugie smakują wybornie.opcjonalnie można skropić octem jabłkowym.