Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki z nadzieniem szpinakowo-serowym

Naleśniki z nadzieniem szpinakowo-serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3180

Dodano:

Odsłon: 5296

Pyszne danie o oryginalnym smaku.

Składniki

  • mąka, 0,25
  • piwo jasne, szklanka
  • woda, szklanka
  • oliwa, łyżka
  • sól, szczypta
  • jajka, 2 szt
  • camembert, 1 szt
  • krem bleu (president), połowa opakowania
  • szpinak mrożony rozdrobniony, połowa opakowania
  • Papryka czerwona
  • chili, szczypta
  • zioła prowansalskie, szczypta
  • Papryka słodka, szczypta
  • masło, łyżka
  • czosnek, 2 ząbki
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Naleśniki z nadzieniem szpinakowo-serowym

Przygotowanie

  1. Naleśniki: wymieszac jajka z oliwa szklanka piwa i sola , dosypujac make miksowac az powstanie geste ciasto, dolać letnią wode. wsypać przyprawy wymienione w składnikach.Usmażyć naleśniki. Nadzienie: szpinak rozmrozić na patelni na maśle dodać ser camembert i bleu, czosnek, sól i pieprz, mieszać do momentu aż szpinak połączy się z serami na gładką mase, dodać pokrojoną w kostke czerwoną papryke dusić jeszcze przez chwile. Gotowe naleśniki smarować cienką warstą nadzienia zawijać w rulony boki podwijając do środka. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń