Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki serowe

Paluszki serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 235

Dodano:

Odsłon: 245

Świetnie się sprawdzą, jako dodatek do mięska z grilla lub piwa bezalkoholowego wieczorem ;)

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Paluszki serowe

Przygotowanie

  1. Ciasto robimy w taki sam sposób jak w przepisie na "bułki z serem". Nie dajemy tylko masła.

    Jako że ciasto szybko wyrasta, proponuję nastawić piekarnik na 250 st. C, grzałka góra-dół.

    Ser żółty zetrzeć na średnich oczkach, a mozzarellę pokroić w plastry.

    Po wyrośnięciu ciasta, dzielimy je na cztery części i każdą z nich rozwałkowujemy, starając się, nadać kształt kwadratu. U mnie wyszły prostokąty...

    Rozwałkowany blat smarujemy sosem pomidorowym lub ketchupem... kto, co lubi lub ma w lodówce. Na połowie układamy mozzarellę, posypujemy żółtym serem i ziołami. Przykrywamy częścią z samym sosem. Kroimy na plastry o szerokości 3-4 cm. Zwijamy kilka razy i układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia. I nie przejmujemy się, że każdy będzie wyglądał inaczej. Liczy się smak.

    Pieczemy je ok. 5-10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń