Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z bobem jest tak, że albo się go uwielbia, albo omija szerokim łukiem. Wszystkim niedowiarkom polecam pastę na grzankę. Pyszna pasta z bobu z czosnkiem i listkami mięty jest naprawdę pyszna!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424939
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424939
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Bób płuczemy na sitku i gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki soli, przez około 15 minut. Ma być półmiękki, z zielonym ładnym miąższem. Przerzucamy na sitko i odczekujemy kilka minut, aż lekko przestygnie. Obieramy. Miąższ blendujemy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, listkami mięty i masłem, do uzyskania gęstej masy. Pastę z bobu z czosnkiem i listkami mięty doprawiamy sola i pieprzem według własnego uznania. Smacznego !