Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z bobem jest tak, że albo się go uwielbia, albo omija szerokim łukiem. Wszystkim niedowiarkom polecam pastę na grzankę. Pyszna pasta z bobu z czosnkiem i listkami mięty jest naprawdę pyszna!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 399
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 267
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1415
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 399
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 267
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1415
Składniki
Bób płuczemy na sitku i gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki soli, przez około 15 minut. Ma być półmiękki, z zielonym ładnym miąższem. Przerzucamy na sitko i odczekujemy kilka minut, aż lekko przestygnie. Obieramy. Miąższ blendujemy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, listkami mięty i masłem, do uzyskania gęstej masy. Pastę z bobu z czosnkiem i listkami mięty doprawiamy sola i pieprzem według własnego uznania. Smacznego !