Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z bobem jest tak, że albo się go uwielbia, albo omija szerokim łukiem. Wszystkim niedowiarkom polecam pastę na grzankę. Pyszna pasta z bobu z czosnkiem i listkami mięty jest naprawdę pyszna!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Bób płuczemy na sitku i gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki soli, przez około 15 minut. Ma być półmiękki, z zielonym ładnym miąższem. Przerzucamy na sitko i odczekujemy kilka minut, aż lekko przestygnie. Obieramy. Miąższ blendujemy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, listkami mięty i masłem, do uzyskania gęstej masy. Pastę z bobu z czosnkiem i listkami mięty doprawiamy sola i pieprzem według własnego uznania. Smacznego !