Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli komuś znudziły się tradycyjnie gotowane ziemniaki bądź smażone frytki jest to idealna alternatywa na smaczny obiad :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1859
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3953
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1859
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3953
Składniki
Obrać ziemniaki, pokroić na cztery części każdy. Można lekko podgotować, ale ja wsadzam od razu naczynia żaroodpornego. Ułożyć tak aby za bardzo się nie stykały. Sprószyć przyprawami wg uznania. (Jeśli ktoś nie chcę bawić się z przyprawami, polecam przyprawę do ziemniaków)
Obrać czosnek. Każdy ząbek przedzielić na połowę lub na 3 części. Nie radzę kroić cienko, bo po prostu się spali, a tak wydobędzie piękny aromat. Powtykać między ziemniaczki.
Polać olejem, żeby ziemniaki się nie skleiły i nie przykleiły do naczynia. Co jakiś czas mieszać i sprawdzać czy są już miękkie. Piec w temperaturze ok. 200 st. , termoobieg 170st. , gazowy stopień 2-3 przez około 40 min