Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Średnio kaloryczne danie, które z pewnością zaspokoi głód. ;)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4259
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1910
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4259
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1910
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Składniki
Filety oprószamy solą i smażymy je na oliwie pod przykryciem ok. 15 minut. Przygotowujemy sos: dżem, sos chili (lub ostrą paprykę), musztardę i miód mieszamy ze sobą, dodajemy sól i pieprz w takiej ilości, by sos miał wyraźnie pikantnie-słodki smak. Połową sosu zalewamy filety, trzymamy pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Podajemy gorące, na lekko zarumienionych grzankach, polane sosem w taki sposób, by lekko je nasączył. Smacznego. ;)