Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Średnio kaloryczne danie, które z pewnością zaspokoi głód. ;)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38018
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9235
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38018
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9235
Składniki
Filety oprószamy solą i smażymy je na oliwie pod przykryciem ok. 15 minut. Przygotowujemy sos: dżem, sos chili (lub ostrą paprykę), musztardę i miód mieszamy ze sobą, dodajemy sól i pieprz w takiej ilości, by sos miał wyraźnie pikantnie-słodki smak. Połową sosu zalewamy filety, trzymamy pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Podajemy gorące, na lekko zarumienionych grzankach, polane sosem w taki sposób, by lekko je nasączył. Smacznego. ;)