Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantne naleśniki

Pikantne naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 166

Dodano:

Odsłon: 42868

Przepyszne naleśniki z pikantnym farszem, podane z sosem czosnkowym .... niebo w gębie :) Farsz można wykorzystać do ryżu, makaronu czy po prostu sam bez dodatków

Składniki

  • mięso mielone, 300g
  • fasolka szparagowa, 150g
  • cukinia, 150g
  • bakłażan, 100g
  • fasola czerwona, pół puszki
  • papryka, połowa
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżki
  • przyprawy
  • naleśniki, 8 sztuk
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pikantne naleśniki

Przygotowanie

  1. fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. resztę składników tniemy na spore kawałki . Na rozgrzanej patelni smażymy mielone, dodajemy warzywa i odsączoną fasolkę i dusimy przez 10 minut na małym ogniu, dodajemy koncentrat i przyprawy, dusimy jeszcze przez 5 minut.

  2. Smażymy naleśniki na patelni bez oleju i na usmażonych nakładamy farsz, zawijamy w kopertę czyli po prawej i lewej do środka, na to zaginamy górę i dół i obracamy na talerz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń