Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 106
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 106
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 63
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól, olej, drożdże i trochę letniej wody, wyrabiać ciasto w miarę potrzeby uzupełniać wodą. Wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Boczek pokroić w plastry i przyrumienić na rozgrzanej patelni dodać pieczarki i chwilę razem smażyć. Wyrośnięte ciasto przełożyć na kwadratową blaszkę (tą co są dołączone do piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia, rozwałkować na całej blaszce. Następnie ciasto posmarować koncentratem pomidorowym i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć farsz, ser żółty i posypać tymiankiem. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego