Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2071
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421348
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2071
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421348
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól, olej, drożdże i trochę letniej wody, wyrabiać ciasto w miarę potrzeby uzupełniać wodą. Wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Boczek pokroić w plastry i przyrumienić na rozgrzanej patelni dodać pieczarki i chwilę razem smażyć. Wyrośnięte ciasto przełożyć na kwadratową blaszkę (tą co są dołączone do piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia, rozwałkować na całej blaszce. Następnie ciasto posmarować koncentratem pomidorowym i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć farsz, ser żółty i posypać tymiankiem. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego