Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 143
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 276
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 460
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 143
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 276
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 460
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól, olej, drożdże i trochę letniej wody, wyrabiać ciasto w miarę potrzeby uzupełniać wodą. Wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Boczek pokroić w plastry i przyrumienić na rozgrzanej patelni dodać pieczarki i chwilę razem smażyć. Wyrośnięte ciasto przełożyć na kwadratową blaszkę (tą co są dołączone do piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia, rozwałkować na całej blaszce. Następnie ciasto posmarować koncentratem pomidorowym i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie przełożyć farsz, ser żółty i posypać tymiankiem. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego