Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na wieczór ze znajomymi i rodziną :)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 113
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 326
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2684
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 113
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 326
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2684
Składniki
Ciasto: Drożdże w kostce pokruszyć i połączyć z cukrem ,3 łyżkami ciepłego mleka i 1 łyżką mąki - odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Do powstałego rozczynu dodać resztę składników i wyrabiać na gładkie ciasto , odstawić na 20 minut i jeszcze raz wyrobić. Na stolnicy podzielić ciasto na 2 części , rozwałkować jedną . Na rozwałkowanym cieście rozsmarować sos pomidorowy rozłożyć pokrojone w cienkie plasterki oliwki i posypać startym serem. całość zwinąć jak roladę i pokroić na plastry około 1,5 -2 cm . rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 15 min w 180 stopniach C.
FARSZ II Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć na patelni doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. powstały farsz wyłożyć na rozwałkowane ciasto uprzednio posmarowane sosem pomidorowym.