Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na wieczór ze znajomymi i rodziną :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 700
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 525
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 700
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 525
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
Ciasto: Drożdże w kostce pokruszyć i połączyć z cukrem ,3 łyżkami ciepłego mleka i 1 łyżką mąki - odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Do powstałego rozczynu dodać resztę składników i wyrabiać na gładkie ciasto , odstawić na 20 minut i jeszcze raz wyrobić. Na stolnicy podzielić ciasto na 2 części , rozwałkować jedną . Na rozwałkowanym cieście rozsmarować sos pomidorowy rozłożyć pokrojone w cienkie plasterki oliwki i posypać startym serem. całość zwinąć jak roladę i pokroić na plastry około 1,5 -2 cm . rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 15 min w 180 stopniach C.
FARSZ II Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć na patelni doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. powstały farsz wyłożyć na rozwałkowane ciasto uprzednio posmarowane sosem pomidorowym.