Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na wieczór ze znajomymi i rodziną :)
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 23
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 57
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 99
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 23
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 57
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 99
Składniki
Ciasto: Drożdże w kostce pokruszyć i połączyć z cukrem ,3 łyżkami ciepłego mleka i 1 łyżką mąki - odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Do powstałego rozczynu dodać resztę składników i wyrabiać na gładkie ciasto , odstawić na 20 minut i jeszcze raz wyrobić. Na stolnicy podzielić ciasto na 2 części , rozwałkować jedną . Na rozwałkowanym cieście rozsmarować sos pomidorowy rozłożyć pokrojone w cienkie plasterki oliwki i posypać startym serem. całość zwinąć jak roladę i pokroić na plastry około 1,5 -2 cm . rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 15 min w 180 stopniach C.
FARSZ II Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć na patelni doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. powstały farsz wyłożyć na rozwałkowane ciasto uprzednio posmarowane sosem pomidorowym.