Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na wieczór ze znajomymi i rodziną :)
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 51
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 38
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 84
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 267
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 51
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 38
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 84
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 267
Składniki
Ciasto: Drożdże w kostce pokruszyć i połączyć z cukrem ,3 łyżkami ciepłego mleka i 1 łyżką mąki - odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Do powstałego rozczynu dodać resztę składników i wyrabiać na gładkie ciasto , odstawić na 20 minut i jeszcze raz wyrobić. Na stolnicy podzielić ciasto na 2 części , rozwałkować jedną . Na rozwałkowanym cieście rozsmarować sos pomidorowy rozłożyć pokrojone w cienkie plasterki oliwki i posypać startym serem. całość zwinąć jak roladę i pokroić na plastry około 1,5 -2 cm . rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 15 min w 180 stopniach C.
FARSZ II Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć na patelni doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. powstały farsz wyłożyć na rozwałkowane ciasto uprzednio posmarowane sosem pomidorowym.