Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-01-2016
pizza idealna
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 702
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1039
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 220
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2756
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 702
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1039
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 220
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2756
Składniki
1. Ciasto: Drożdże rozkruszamy w dużej misce, dodajemy sól, cukier,bazylię, 1łyżkę mąki oraz ½ szkl. ciepłej wody. Mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 min.w ciepłe miejsce. 2. W tym czasie kroimy kiełbasę, ser feta, mozzarellę kroimy w plastry. 3.Szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię, chwilkę podsmażamy. 4. Składniki na sos mieszamy ze sobą. 5.Do podrośniętych drożdży dodajemy resztę wody, mąkę i olej, szybko wyrabiamy. Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy na dużą blachę wyłożoną pergaminem. 6. Ciasto nakłuwamy widelcem, smarujemy sosem, układamy mozzarellę oraz resztę składników. Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 12-15 min. na termoobiegu. Pizzę podajemy z sosem czosnkowo-paprykowym.