Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kiedy spróbowałam tych placków nie przyrządzam już tradycyjnych... Są chrupiące i mniej tłuste niż tradycyjne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8158
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 412
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8158
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 412
Składniki
Ziemniaki obrac, połowę utrzeć na tarce o grubych oczkach a połowę jak do tradycyjnych placków.
Paprykę i cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę. Posiekać natkę pietruszki, dodać do ziemniaków.
Dodać jajka, mąkę i przyprawy (według uznania, mi najlepiej smakują ostro przyprawione).
Wszystko razem wymieszać i usmażyć. Na gotowe placki można dodać łyżkę gęstej śmietany:) smacznego