Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kiedy spróbowałam tych placków nie przyrządzam już tradycyjnych... Są chrupiące i mniej tłuste niż tradycyjne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Składniki
Ziemniaki obrac, połowę utrzeć na tarce o grubych oczkach a połowę jak do tradycyjnych placków.
Paprykę i cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę. Posiekać natkę pietruszki, dodać do ziemniaków.
Dodać jajka, mąkę i przyprawy (według uznania, mi najlepiej smakują ostro przyprawione).
Wszystko razem wymieszać i usmażyć. Na gotowe placki można dodać łyżkę gęstej śmietany:) smacznego