Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 14
Dodano: 18.02.2011
Odsłon: 2426
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Warzywa obrać i umyć (cukinia może być nieobrana).
Marchewkę, pietruszkę, selera, cukinię i 4 ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pozostałe ziemniaki (1 - 2 sztuki) i cebulę zetrzeć na tarce o małych oczkach (dla "kleju"). Czosnek przecisnąć przez praskę. Zimniaki najlepiej zetrzeć na samym końcu, to nie zrobią się ciemne.
Do startych warzyw dodać jajko, mąkę i przyprawy i wyrobić dość gęstą masę.
Smażyć na patelni niezbyt grube placuszki, im mniej oleju tym będą lżejsze.
Podawać na ciepło lub zimno same, z cukrem, jogurtem - jak kto lubi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
no naprawde super0 Kto głosował? | Odpowiedz