Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został Ci ryż z obiadu albo po prostu lubisz go, spróbuj placuszków ryżowych. Prościutkie i szybkie w wykonaniu. Puszyste i smaczne.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4143
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1120
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4143
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1120
Składniki
Do mleka dodajemy po kolei: jajka, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, Ciągle miksując.
Dosypujemy ryż i mieszamy.
Podgrzewamy na patelni tłuszcz (najlepiej olej kokosowy rafinowany) i smażymy placuszki aż się zarumienią. SMACZNEGO :)
Można polać ulubionym sosem, posmarować dżemem czy polać miodem lub innym syropem. Jeśli lubisz słodycz to możesz w trakcie przygotowywania placków dosłodzić je czym lubisz.