Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został Ci ryż z obiadu albo po prostu lubisz go, spróbuj placuszków ryżowych. Prościutkie i szybkie w wykonaniu. Puszyste i smaczne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99331
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1953
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5797
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99331
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1953
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5797
Składniki
Do mleka dodajemy po kolei: jajka, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, Ciągle miksując.
Dosypujemy ryż i mieszamy.
Podgrzewamy na patelni tłuszcz (najlepiej olej kokosowy rafinowany) i smażymy placuszki aż się zarumienią. SMACZNEGO :)
Można polać ulubionym sosem, posmarować dżemem czy polać miodem lub innym syropem. Jeśli lubisz słodycz to możesz w trakcie przygotowywania placków dosłodzić je czym lubisz.