Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, prosto, smacznie, elegancko
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3858
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3858
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
polędwiczkę umyć pokroić w plastry 3-4 cm lekko rozbić dłonią. oprószyć sola i pieprzem, najlepiej grubo mielonym. Usmażyć na oliwie z oliwek aby była miękka. odłożyć do wystudzenia.
ser camembert przekroić w połowie (jak ciasto do tortu)
ciasto francuskie kroimy w pasy o takiej szerokości aby zmieścił się nam plaster polędwiczki i krążek sera. Całość zawijamy i zlepiamy boki.
układamy na blaszce wyłożonej pergaminem smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy na 180 C aż się ciasto zarumieni
Podajemy z żurawiną jako przystawkę lub dokładamy frytki i brokuły z wody i mamy danie obiadowe