Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, prosto, smacznie, elegancko
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10825
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11621
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 749
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10825
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11621
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 749
Składniki
polędwiczkę umyć pokroić w plastry 3-4 cm lekko rozbić dłonią. oprószyć sola i pieprzem, najlepiej grubo mielonym. Usmażyć na oliwie z oliwek aby była miękka. odłożyć do wystudzenia.
ser camembert przekroić w połowie (jak ciasto do tortu)
ciasto francuskie kroimy w pasy o takiej szerokości aby zmieścił się nam plaster polędwiczki i krążek sera. Całość zawijamy i zlepiamy boki.
układamy na blaszce wyłożonej pergaminem smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy na 180 C aż się ciasto zarumieni
Podajemy z żurawiną jako przystawkę lub dokładamy frytki i brokuły z wody i mamy danie obiadowe