Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 125
Dodano: 18.09.2008
Odsłon: 40618
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Rozwałkować ciasto grubość około 1 cm-3/4cm wycinać foremką okrągłe/kwadratowe placki i piec na suchej patelni (lub kładziemy na blachę kuchni węglowej) z każdej strony po 3-4 min., pilnując aby się nie przypaliły. Najlepsze są gorące z masłem czosnkowym. Smacznego!!!!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

niva 11 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
jak dla mnie najlepszy ten przepis na proziaki z wszystkich w Smakerze3 Kto głosował? | Odpowiedz

Waldamer 13 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
Smak z domu. Wieczorem, jak ogień w kuchni przygasł mama robiła "placki na sodzie" (tak nazywaliśmy te placki). Zapach i smak pozostał do dzisiaj.A soli dodajemy "do smaku".
5 Kto głosował? | Odpowiedz

okej 25 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
ile soli dodac? mniej wiecej? 1 lyzeczka?0 Kto głosował? | Odpowiedz

dreamer 31 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
pamiętam jak moja babcia robiła proziaki-pieczone na kuchni węglowej!!pychota jak się je posmaruje dżemem i do tego szklanka mleka:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

ankap 03 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
dobra rzecz,pychota.Wyprobowalam i polecam...3 Kto głosował? | Odpowiedz