Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis który powstał...przed chwilą.Tak, jest godzina prawie 22 a ja nie miałam pojęcia, co wziąć jutro do szkoły.Wyszło pysznie i sycąco.Tak więc zapraszam!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2819
Składniki
Zaczynam od ugotowania kaszy orkiszowej zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie kroję cebulę, paprykę i pieczarki w kostkę. Podgrzewam placki tortilli na patelni. Następnie podsmażam warzywa.Doprawiam je solą, pieprzem, oregano, bazylią.
Gdy kasza się ugotuje, odsączam ją i dodaję pół łyżki majonezu. Mieszam. Dodaję podsmażone warzywa. Wszystko wykładam na dwa placki tortilli(posmarowane majonezem), posypuję pokrojonym ogórkiem kiszonym (niekoniecznie) i serem feta. Przepis doskonale sprawdzi się jako przekąska do szkoły lub pracy.Ma w sobie wiele witamin i jest bardzo sycąca.Można przygotować dzień przed zapakowaniem.
Smacznego!