Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis który powstał...przed chwilą.Tak, jest godzina prawie 22 a ja nie miałam pojęcia, co wziąć jutro do szkoły.Wyszło pysznie i sycąco.Tak więc zapraszam!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 27
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1163
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 244
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 27
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1163
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 244
Składniki
Zaczynam od ugotowania kaszy orkiszowej zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie kroję cebulę, paprykę i pieczarki w kostkę. Podgrzewam placki tortilli na patelni. Następnie podsmażam warzywa.Doprawiam je solą, pieprzem, oregano, bazylią.
Gdy kasza się ugotuje, odsączam ją i dodaję pół łyżki majonezu. Mieszam. Dodaję podsmażone warzywa. Wszystko wykładam na dwa placki tortilli(posmarowane majonezem), posypuję pokrojonym ogórkiem kiszonym (niekoniecznie) i serem feta. Przepis doskonale sprawdzi się jako przekąska do szkoły lub pracy.Ma w sobie wiele witamin i jest bardzo sycąca.Można przygotować dzień przed zapakowaniem.
Smacznego!