Łatwa w wykonaniu , ale smaczna i efektowna przystawka - zachwyci wszystkich gości.
Przystawka z łososia - bardzo szybka i prosta
Składniki
- łosoś wędzony na ciepło kostki lub medaliony 1 opakowanie ok. 150-200g
- rukola
- 1/2 limonki, lub cytryny
- musztarda - może być po prostu sarepska, lub delikatesowa, ale jeśli użyjesz grubej francuskiej, lub dijon danie będzie wykwin
- miód 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek ok. 6 łyżek
- kiełki dla ozdoby
- szczypta soli
Składniki
- łosoś wędzony na ciepło kostki lub medaliony 1 opakowanie ok. 150-200g
- rukola
- 1/2 limonki, lub cytryny
- musztarda - może być po prostu sarepska, lub delikatesowa, ale jeśli użyjesz grubej francuskiej, lub dijon danie będzie wykwin
- miód 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek ok. 6 łyżek
- kiełki dla ozdoby
- szczypta soli

Etapy przygotowania
Przygotuj sos - utrzyj musztardę -z miodem i oliwą, możesz dodać odrobinę soku z cytrusów. Dla każdego gościa przyszykuj osobny talerzyk na przystawkę. Na talerzyku ułóż rukolę, tyle ile ci się na raz zmieści w palcach. Wyciśnij na nią niewielką ilość soku z limonki, lub cytryny i odrobinę posól

Dla każdego gościa przyszykuj osobny talerzyk na przystawkę. Na talerzyku ułóż rukolę, tyle ile ci się na raz zmieści w palcach. Wyciśnij na nią niewielką ilość soku z limonki, lub cytryny i odrobinę posól. Na środku ułóż jedną porcję łososia, całość skrop delikatnie sosem. Przybierz kolorowymi kiełkami.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 123

Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
- Impreza
- Do pracy
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 118

Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Pomidorowa
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Ciasta
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 80

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 640
Ostatnio komentowane przepisy
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 123

Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
- Impreza
- Do pracy
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 118

Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Pomidorowa
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Ciasta
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 80

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 640



Składniki
- łosoś wędzony na ciepło kostki lub medaliony 1 opakowanie ok. 150-200g
- rukola
- 1/2 limonki, lub cytryny
- musztarda - może być po prostu sarepska, lub delikatesowa, ale jeśli użyjesz grubej francuskiej, lub dijon danie będzie wykwin
- miód 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek ok. 6 łyżek
- kiełki dla ozdoby
- szczypta soli
Przygotuj sos - utrzyj musztardę -z miodem i oliwą, możesz dodać odrobinę soku z cytrusów. Dla każdego gościa przyszykuj osobny talerzyk na przystawkę. Na talerzyku ułóż rukolę, tyle ile ci się na raz zmieści w palcach. Wyciśnij na nią niewielką ilość soku z limonki, lub cytryny i odrobinę posól
Dla każdego gościa przyszykuj osobny talerzyk na przystawkę. Na talerzyku ułóż rukolę, tyle ile ci się na raz zmieści w palcach. Wyciśnij na nią niewielką ilość soku z limonki, lub cytryny i odrobinę posól. Na środku ułóż jedną porcję łososia, całość skrop delikatnie sosem. Przybierz kolorowymi kiełkami.