Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty przepis na złociste racuszki od mojej babci :) Idealne do zabrania ze sobą do pracy czy na uczelnię. Z przepisu wychodzi około 13 racuszków.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112843
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 313
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 388
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 693
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112843
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 313
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 388
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 693
Składniki
Drożdże rozpuścić w 1/3 szklanki ciepłego mleka, dodać łyżeczkę cukru i pozostawić do wyrośnięcia.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników i drożdży. Mieszamy do wymieszania wszystkich składników i odstawiamy do wyrośnięcia na około pół godziny.
Racuszki wykładamy łyżką na rozgrzaną patelnię, smażymy na złocisto z obydwu stron. Podajemy z cukrem pudrem, jogurtem naturalnym lub ulubionym dżemem. Smacznego!