Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ziemniaczana rolada ,mimo czasu jaki trzeba poświęcdić na przygotowanie jest zawsze mile widziana na moim stole.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 398
Prosty, kremowy serniczek. Bez użycia wagi kuchennej.
Odsłon: 79
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 398
Prosty, kremowy serniczek. Bez użycia wagi kuchennej.
Odsłon: 79
Składniki
Ugotowane (już zimne) ziemniaki przekręcić przez maszynkę, dodać jajko, sól i mąkę( nie zadużo bo ciasto będzioe zbyt twrde). Zagnieść i rozwałkować na ściereczce posypanej mąką w prostokąt.
Kapustę poszatkować i odgotować. Na patelni podsamżyć grzyby rozmrożone . Jeżeli używamy świeżych trzeba je najpierw odgotować. Dodać cebulkę pokrojoną w kostkę, kapuste i przyprawić do smaku nsolą i pieprzem. Farsz najlepiej zimny wyłozyć na ciasto, zwinąć powoli roladę i przynieść na blaszkę.Można posmarować jajkiem. Piec 1-1,5 godziny w temperaturze 180stopni.