Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ziemniaczana rolada ,mimo czasu jaki trzeba poświęcdić na przygotowanie jest zawsze mile widziana na moim stole.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1436
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1599
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1436
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1599
Składniki
Ugotowane (już zimne) ziemniaki przekręcić przez maszynkę, dodać jajko, sól i mąkę( nie zadużo bo ciasto będzioe zbyt twrde). Zagnieść i rozwałkować na ściereczce posypanej mąką w prostokąt.
Kapustę poszatkować i odgotować. Na patelni podsamżyć grzyby rozmrożone . Jeżeli używamy świeżych trzeba je najpierw odgotować. Dodać cebulkę pokrojoną w kostkę, kapuste i przyprawić do smaku nsolą i pieprzem. Farsz najlepiej zimny wyłozyć na ciasto, zwinąć powoli roladę i przynieść na blaszkę.Można posmarować jajkiem. Piec 1-1,5 godziny w temperaturze 180stopni.