Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ziemniaczana rolada ,mimo czasu jaki trzeba poświęcdić na przygotowanie jest zawsze mile widziana na moim stole.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Ugotowane (już zimne) ziemniaki przekręcić przez maszynkę, dodać jajko, sól i mąkę( nie zadużo bo ciasto będzioe zbyt twrde). Zagnieść i rozwałkować na ściereczce posypanej mąką w prostokąt.
Kapustę poszatkować i odgotować. Na patelni podsamżyć grzyby rozmrożone . Jeżeli używamy świeżych trzeba je najpierw odgotować. Dodać cebulkę pokrojoną w kostkę, kapuste i przyprawić do smaku nsolą i pieprzem. Farsz najlepiej zimny wyłozyć na ciasto, zwinąć powoli roladę i przynieść na blaszkę.Można posmarować jajkiem. Piec 1-1,5 godziny w temperaturze 180stopni.