Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak jest bardzo zdrowy a tak żadko pojawia się na naszych stołach,myślę że pod taką postacią znacznie częściej się pojawi.Potrawa szybka i prosta w wykonaniu a do tego przepięknie się prezentuje,wygląda jak duże suszi.Szkoda że nie mam zdjęcia.Polecam i życzę smacznego
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23658
Składniki
Na patelni podsmażamy z masłem szpinak,dodajemy łyżkę chrzanu i rozgnieciony ząbek czosnku,sól i pieprz do smaku-studzimy.Dodajemy 4 żółtka do wystudzonego szpinaku .Białka ubijamy na sztywno dodajemy mąkę delikatnie mieszając,potem dodajemy masę szpinakową.Dokładnie wymieszać i wylać ciasto na największą blaszkę z piekarnika,wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy 15 min w 200 st.Przestudzony placek smarujemy serkiem wymiesznym uprzednio z łyżką chrzanu i czterema zgniecionymi ząbkami czosnku /można go jeszcze przyprawić solą i pieprzem jak ktoś lubi bardzo pikantnie/ . Na serek ukladamy plastry łososia tak aby pokrył całość.Tak przygotowany placek zwijamy jak roladę,ściśle,ale na tyle delikatnie ,żeby nie wycisnąć serka podczas zwijania. Owijamy w folię do żywności i wkładamy do lodówki w celu wychłodzenia.Podajemy pokrojone w plastry o grubości 7-8 mm.