Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, proste
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 585
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1539
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 585
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1539
Składniki
Mięso przyprawić jajkiem , solą pieprzem, Vegetą,( nie dodawać bułki !!). Na foli aluminiowej posmarowanej olejem rozłożyć mięso w prostokąt o grubości ok 2 cm. Na środek położyć wcześniej przesmażone pieczarki z posiekaną cebulą( na środek farszu można położyć ugotowaną marchewkę co daje ładniejszy efekt podczas krojenia). Namoczyć ręce w wodzie i zwinąć mięso w roladę szczelnie zakrywając farsz. Na roladę posypać według uznania oregano, zawinąć w folię. Piec w temp. 180 - 200 st. przez 1 godzinę, na ostatnie 15 minut odsłonić folię aby mięso się przyrumieniło. Wspaniałym dodatkiem jest sos czosnkowo-majonezowy