Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 5007
Dodano: 05.01.2020
Odsłon: 29005
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Miałam cienko pokrojone plastry szynki, rozłożyłam je na folii aluminiowej na wielkość ok. 25/35 cm. Plastry szynki zachodziły na siebie ok. 3 mm.
W misce wymieszałam serek z majonezem, pokrojonymi pieczarkami, pokrojonym ogórkiem, paprykami i posiekanym koperkiem.
Żelatynę rozpuściłam w 1/4 szklance gorącej wody i ostudziłam. Dodałam do masy serowej. W miarę potrzeby można doprawić masę do smaku solą i pieprzem. Ja nie doprawiałam.
Masę wymieszałam i wyłożyłam na rozłożone plastry szynki pozostawiając wolne miejsce od brzegów ok. 1,5 cm. Zwinęłam delikatnie w roladę a następnie zawinęłam w folię aluminiową na której rozkładałam plastry.
Roladę włożyłam do lodówki na całą noc.
Można ją już kroić po kilku godzinach od zrobienia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

fafiatko 06 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Swietny przepis i bardzo zacheca!5 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 05 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Wygląda to bardzo apetycznie i pewnie równie dobrze smakuje:)5 Kto głosował? | Odpowiedz