Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny starter
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 452
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 514
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10112
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2273
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9967
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 452
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 514
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10112
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2273
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9967
Składniki
Przegrzebki podduszamy na maśle przez jakieś 3-5 min. Sos przygotowujemy w garnku do którego wrzucamy miąższ świeżej figi, wlewamy wino czerwone półsłodkie, mieszamy i doprowadzamy do niewielkiej redukcji płynu. Przegrzebki układamy na talerzu lub muszli pod przegrzebka dajemy plasterek sera gorgonzola, a świeża fige kroimy na ćwiartki u układamy obok.