Do góry

Przekąski Przepis na:

Saint-Jacques w sosie figowym na czerwonym winie na Sezrem Gorgonzola

Saint-Jacques w sosie figowym na czerwonym winie na Sezrem Gorgonzola

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 162

Smaczny starter

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Saint-Jacques w sosie figowym na czerwonym winie na Sezrem Gorgonzola

Przygotowanie

  1. Przegrzebki podduszamy na maśle przez jakieś 3-5 min.
    Sos przygotowujemy w garnku do którego wrzucamy miąższ świeżej figi, wlewamy wino czerwone półsłodkie, mieszamy i doprowadzamy do niewielkiej redukcji płynu. Przegrzebki układamy na talerzu lub muszli pod przegrzebka dajemy plasterek sera gorgonzola, a świeża fige kroimy na ćwiartki u układamy obok.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń