Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny starter
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 524
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 291
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1489
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 524
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 291
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1489
Składniki
Przegrzebki podduszamy na maśle przez jakieś 3-5 min. Sos przygotowujemy w garnku do którego wrzucamy miąższ świeżej figi, wlewamy wino czerwone półsłodkie, mieszamy i doprowadzamy do niewielkiej redukcji płynu. Przegrzebki układamy na talerzu lub muszli pod przegrzebka dajemy plasterek sera gorgonzola, a świeża fige kroimy na ćwiartki u układamy obok.