Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna wersja sajgonek bez mięsa i bez grzybów!
Na patelni podsmażyć poszatkowany czosnek. Dodać odcedzone pędy bambusa. Marchewkę i por pokroić w cienkie słupki i dodać na patelnię. Wszystko smażyć przez chwilę, aż marchewka lekko zmięknie.
W tym czasie przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Gotowy makaron dodać do warzyw na patelni i całość dobrze przyprawić sosem sojowym do smaku. Po odparowaniu sosu, należy zdjąć z ognia i przestudzić farsz.
Papier ryżowy namaczać zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Zawijać farsz w miękki papier, jak krokiety, dobrze sklejając końce.
Gotowe sajgonki należy pozostawić na talerzu do wyschnięcia.
Sajgonki wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z sosem słodko ostrym.
Dzisiaj zapraszam na zdrowy i pożywny obiad z cukinią w roli głównej. Teraz j...
Odsłon: 4258
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4803
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 40
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 19
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 59
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4803
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 40
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 19
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 59
Składniki
Na patelni podsmażyć poszatkowany czosnek. Dodać odcedzone pędy bambusa. Marchewkę i por pokroić w cienkie słupki i dodać na patelnię. Wszystko smażyć przez chwilę, aż marchewka lekko zmięknie. W tym czasie przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowy makaron dodać do warzyw na patelni i całość dobrze przyprawić sosem sojowym do smaku. Po odparowaniu sosu, należy zdjąć z ognia i przestudzić farsz.
Papier ryżowy namaczać zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Zawijać farsz w miękki papier, jak krokiety, dobrze sklejając końce. Gotowe sajgonki należy pozostawić na talerzu do wyschnięcia.
Sajgonki wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z sosem słodko ostrym.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Przekąski
Gofry z cukinii
Przekąski
Pieczarki faszerowane
Przekąski
Pasztetowy mix
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Pyszna, kremowa i aromatyczna pasta z pieczonych bakłażanów oraz orzechów ner...
Odsłon: 2
Gofry z cukinii
Kto powiedział, że gofry można jeść tylko na słodko? Wytrawne gofry z cukinii...
Odsłon: 48