Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna wersja sajgonek bez mięsa i bez grzybów!
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 109
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 880
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 53
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 87
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 109
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 880
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 53
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 87
Składniki
Na patelni podsmażyć poszatkowany czosnek. Dodać odcedzone pędy bambusa. Marchewkę i por pokroić w cienkie słupki i dodać na patelnię. Wszystko smażyć przez chwilę, aż marchewka lekko zmięknie. W tym czasie przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowy makaron dodać do warzyw na patelni i całość dobrze przyprawić sosem sojowym do smaku. Po odparowaniu sosu, należy zdjąć z ognia i przestudzić farsz.
Papier ryżowy namaczać zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Zawijać farsz w miękki papier, jak krokiety, dobrze sklejając końce. Gotowe sajgonki należy pozostawić na talerzu do wyschnięcia.
Sajgonki wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z sosem słodko ostrym.