Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna wersja sajgonek bez mięsa i bez grzybów!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 268
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 991
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 268
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 991
Składniki
Na patelni podsmażyć poszatkowany czosnek. Dodać odcedzone pędy bambusa. Marchewkę i por pokroić w cienkie słupki i dodać na patelnię. Wszystko smażyć przez chwilę, aż marchewka lekko zmięknie. W tym czasie przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowy makaron dodać do warzyw na patelni i całość dobrze przyprawić sosem sojowym do smaku. Po odparowaniu sosu, należy zdjąć z ognia i przestudzić farsz.
Papier ryżowy namaczać zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Zawijać farsz w miękki papier, jak krokiety, dobrze sklejając końce. Gotowe sajgonki należy pozostawić na talerzu do wyschnięcia.
Sajgonki wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z sosem słodko ostrym.