Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Same zalety :)
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3760
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1497
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 169
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 321
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 189
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3760
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1497
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 169
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 321
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 189
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy przez ok 5 minut. Pomidory z puszki przecieramy przez sitko(można użyć gotowego przecieru z kartonika) i dusimy bez przykrycia do momentu w którym zmięknie papryka i odparuje znaczna część wody.
Paluszki surimi parzymy we wrzątku przez ok 3-5 minut. Rozdzielamy je na paseczki. Wrzucamy je do gotującego się sosu. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru i ostrą papryką. Farsz do sajgonek nie powinien być zbyt rzadki.
Papier ryżowy skrapiamy wodą. Nakładamy farsz łyżką stołową i zawijamy jak gołąbki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy gotowe sajgonki na złocisty kolor