Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 501
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 417
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1510
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5814
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 501
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 417
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1510
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5814
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy przez ok 5 minut. Pomidory z puszki przecieramy przez sitko(można użyć gotowego przecieru z kartonika) i dusimy bez przykrycia do momentu w którym zmięknie papryka i odparuje znaczna część wody.
Paluszki surimi parzymy we wrzątku przez ok 3-5 minut. Rozdzielamy je na paseczki. Wrzucamy je do gotującego się sosu. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru i ostrą papryką. Farsz do sajgonek nie powinien być zbyt rzadki.
Papier ryżowy skrapiamy wodą. Nakładamy farsz łyżką stołową i zawijamy jak gołąbki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy gotowe sajgonki na złocisty kolor