Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 367
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1802
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17476
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 367
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1802
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17476
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy przez ok 5 minut. Pomidory z puszki przecieramy przez sitko(można użyć gotowego przecieru z kartonika) i dusimy bez przykrycia do momentu w którym zmięknie papryka i odparuje znaczna część wody.
Paluszki surimi parzymy we wrzątku przez ok 3-5 minut. Rozdzielamy je na paseczki. Wrzucamy je do gotującego się sosu. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru i ostrą papryką. Farsz do sajgonek nie powinien być zbyt rzadki.
Papier ryżowy skrapiamy wodą. Nakładamy farsz łyżką stołową i zawijamy jak gołąbki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy gotowe sajgonki na złocisty kolor