Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy przez ok 5 minut. Pomidory z puszki przecieramy przez sitko(można użyć gotowego przecieru z kartonika) i dusimy bez przykrycia do momentu w którym zmięknie papryka i odparuje znaczna część wody.
Paluszki surimi parzymy we wrzątku przez ok 3-5 minut. Rozdzielamy je na paseczki. Wrzucamy je do gotującego się sosu. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru i ostrą papryką. Farsz do sajgonek nie powinien być zbyt rzadki.
Papier ryżowy skrapiamy wodą. Nakładamy farsz łyżką stołową i zawijamy jak gołąbki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy gotowe sajgonki na złocisty kolor