Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 116
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 34
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 116
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 34
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Składniki
Piersi z kurczaka pieczemy( najlepiej wedlug przepisu Kurczak w czosnku, w koncowej fazie rezygnujemy z zoltego sera i przed dodaniem do salatki zdejmujemy czosnek). Ryz gotujemy aby byl jedrny, taki nie za twardy i nie za miekki. Taki akurat :) Odcedzamy fasole i kukurydze. Dodajemy do ugotowanego ryzu. Pomarancze obieramy ze wszystkich skorek, zostawiamy tylko zywy pomaranczowy miasz i kroimy go w kosteczke i ... do ryzu. Z ananasa odcinamy pioropusz i przecinamy go na 4 czesci, scinamy zdrzewialy srodek i kroimy na plasterki, nastepnie usuwamy skorke.Kroimy w kosteczke i do miski. Imbir obieramy ze skorki i tarkujemy na najdrobniejszych oczkach, dodajemy razem z sola i pieprzem do salatki.Mieszamy. Na koniec dodajemy curry i odrobine oleju sojowego.Ponownie mieszamy i ..... Smacznego!