Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ta jest prosta, nawet dla bardzo początkującyh kucharzy;). Nie wymaga wyczucia dodania odpowiedniej ilości przypraw. Bardzo prosta i PYSZNIUTKA! Można stworzyć z niej 3 wersje sałatki. Każdy znajdzie co dla siebie. Polecam
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 93
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 29
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 39
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 804
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 93
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 29
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 39
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 804
Składniki
Wszystkie składniki (poza cebulkami) kroimy w kostkę, połowę cebulek przekrajmy na pół, a połowę zostawiamy w całości. Jeżeli ktoś chce dodać kolbki kukurydzy, zamiast ziaren kukurydzy z puszki to kolbki te kroimy w cienkie kółeczka. Wszystkie skłądniki łaczymy ze sobą i mieszamy z majonezem. Niczym nie przyprawiamy.
Dla urozmaicenia można tą sałatkę podzielić na 2-3 części i tak: 1 części jest wg przepisu wyżej, do 2 części można dodać pokrojoną paprykę konserwową (1 słoik) i np. makaron ugotowany al dente (np. literki) i ewentualnie wg uznania majonez połączyć z keczupem lub też pozostawić sam majonez, zaś do trzeciej części można dodać czerwoną fasolkę z puszki. I tym sposobem praktycznie z jednej sałatki tworzą nam się 3 różne wersje. Każdy znajdzie coś dla siebie.