Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ta jest prosta, nawet dla bardzo początkującyh kucharzy;). Nie wymaga wyczucia dodania odpowiedniej ilości przypraw. Bardzo prosta i PYSZNIUTKA! Można stworzyć z niej 3 wersje sałatki. Każdy znajdzie co dla siebie. Polecam
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 79
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 75
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 190
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 79
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 75
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 190
Składniki
Wszystkie składniki (poza cebulkami) kroimy w kostkę, połowę cebulek przekrajmy na pół, a połowę zostawiamy w całości. Jeżeli ktoś chce dodać kolbki kukurydzy, zamiast ziaren kukurydzy z puszki to kolbki te kroimy w cienkie kółeczka. Wszystkie skłądniki łaczymy ze sobą i mieszamy z majonezem. Niczym nie przyprawiamy.
Dla urozmaicenia można tą sałatkę podzielić na 2-3 części i tak: 1 części jest wg przepisu wyżej, do 2 części można dodać pokrojoną paprykę konserwową (1 słoik) i np. makaron ugotowany al dente (np. literki) i ewentualnie wg uznania majonez połączyć z keczupem lub też pozostawić sam majonez, zaś do trzeciej części można dodać czerwoną fasolkę z puszki. I tym sposobem praktycznie z jednej sałatki tworzą nam się 3 różne wersje. Każdy znajdzie coś dla siebie.