Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i kolorowa sałatka obiadowa.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5402
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 417
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5402
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 417
Składniki
Najpierw przygotowujemy sos do warzyw: Do filizanki dodajemy oliwe z oliwek,ocet,ziarenka smaku,cukier,przyprawę do sałatek,a czosnek przepuszczamy przez praske-wszystko doklodnie mieszamy.
Teraz dokladnie myjemy warzywa i osuszamy je recznikiem papierowym.
Nastepnie kroimy liscie salaty na wieksze paski,papryke kroimy w paseczki o dlugosci 4 cm,pomidora kroimy na cwiartki,a ogorka kroimy w grubsze krazki i kroimy je na cztery czesci.
Wrzucamy wszystko do miski i polewamy warzywa naszym sosem i dobrze mieszamy.