Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i kolorowa sałatka obiadowa.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1084
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 562
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1084
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 562
Składniki
Najpierw przygotowujemy sos do warzyw: Do filizanki dodajemy oliwe z oliwek,ocet,ziarenka smaku,cukier,przyprawę do sałatek,a czosnek przepuszczamy przez praske-wszystko doklodnie mieszamy.
Teraz dokladnie myjemy warzywa i osuszamy je recznikiem papierowym.
Nastepnie kroimy liscie salaty na wieksze paski,papryke kroimy w paseczki o dlugosci 4 cm,pomidora kroimy na cwiartki,a ogorka kroimy w grubsze krazki i kroimy je na cztery czesci.
Wrzucamy wszystko do miski i polewamy warzywa naszym sosem i dobrze mieszamy.