Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z jajek i tuńczyka

Sałatka z jajek i tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 37

Dodano:

Odsłon: 2774

smaczna i już !

Składniki

  • jajka, 6 szt
  • tuńczyk kawałki, 2 puszki
  • ser żółty utarty, 200 g
  • cebula, 1 szt
  • majonez, 1 słoiczek
  • pieprz, wg uznania
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z jajek i tuńczyka

Przygotowanie

  1. jajka ugotować na twardo , obrać oddzielić żółtka od białek , tuńczyk odcedzić ,ser zetrzeć na tarce , cebule pokroić w drobna kostkę i układamy warstwami . Uwaga : kładziemy warstwy już w naczyniu w którym będziemy podawać sałatkę

  2. I warstwa -utarte białka II warstwa –rozdrobniony tuńczyk ( puszka) III warstwa – utarty żółty ser IV warstwa – majonez V warstwa – cebula V warstwa - rozdrobniony tuńczyk ( puszka) VI warstwa – majonez VII warstwa – żółtka utarte

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń