Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka w przygotowaniu i smaczna
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Składniki
Filet z piersi opłukać, odciąć farfocle, pokroić na drobną kostkę i smażyć na oleju. Dobrze odsączyć na sitku z tłuszczu i do miski.
Kukurydzę i seler dobrze odsączyć na sitku i do miski (seler można sobie samemu powiórkować, będzie bardziej aromatyczny). Jeśli kupicie słoik selera w "nitkach", trzeba je nieco poszatkować
rukolę porwać na drobno i do miski, podobnie postąpić z dokładnie obraną mandarynka (jak ktoś lubi słodkie, może wziąć mandarynkę z puszki)
Sos przyrządzić w/g uznania. Ja robię następująco: 2 łyżki majonezu, jedna łyżka jogurtu, jedna łyżka ostrego, startego chrzanu. SMACZNEGO