Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka w przygotowaniu i smaczna
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1299
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18455
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1299
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18455
Składniki
Filet z piersi opłukać, odciąć farfocle, pokroić na drobną kostkę i smażyć na oleju. Dobrze odsączyć na sitku z tłuszczu i do miski.
Kukurydzę i seler dobrze odsączyć na sitku i do miski (seler można sobie samemu powiórkować, będzie bardziej aromatyczny). Jeśli kupicie słoik selera w "nitkach", trzeba je nieco poszatkować
rukolę porwać na drobno i do miski, podobnie postąpić z dokładnie obraną mandarynka (jak ktoś lubi słodkie, może wziąć mandarynkę z puszki)
Sos przyrządzić w/g uznania. Ja robię następująco: 2 łyżki majonezu, jedna łyżka jogurtu, jedna łyżka ostrego, startego chrzanu. SMACZNEGO