Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2623
Dodano: 01.07.2008
Odsłon: 31811
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
W dużym naczyniu ugotować jajka na twardo. W tym samym czasie umyć ziemniaki (nie obierać) i pokroić na mniejsze kawałki. Pokroić cebulę i boczek. Jajka wyjąc z wody i ostudzić. W tej samej wodzie ugotować ziemniaki. Przygotować sos: zmieszać majonez, musztardę z szczyptą soli i pieprzu. Jajka obrać i pokroić w plasterki. Odcedzić ziemniaki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć na niej pokrojony bekon, cebulkę i boczek. Do miski wrzucić wszystkie przygotowane wcześniej składniki i zamieszać. Najlepiej podawać gorące.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

gabik 22 sierpnia 2008Zgłoś do usunięcia
Jak można ziemniaki gotować� w tej samej wodzie co jajka?!!!!!!!!!!!!!!!7 Kto głosował? | Odpowiedz

ela62 21 sierpnia 2008Zgłoś do usunięcia
Ugotowane w koszulkach ziemniaczki dobrze jest podpiec w piekarniku na złoty kolor. Będą chrupiące, a sałatka smaczniejsza.5 Kto głosował? | Odpowiedz

kika1626 02 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
Dodałabym do tego ugotowne brokuły i pokrojony szczypiorek oraz pietruszkę.5 Kto głosował? | Odpowiedz