Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja podania śledzi na święta czy różnego rodzaju spotkania. To wykonanie nie jest skomplikowane i przygotowuje się je dość szybko a przy tym te śledzie są bardzo smaczne. Smak tkwi w prostocie przecież :)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2343
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3505
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4276
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74306
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2343
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3505
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4276
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74306
Składniki
Płaty śledziowe moczyłam w zimnej wodzie przez ok. 3 godziny, podmieniłam w tym dwukrotnie wodę. Po tym czasie odsączyłam je z wody i pokroiłam w kawałki 1,5 - 2 cm.
W misce wymieszałam ocet z olejem, dodałam cukier liść i ziele. Cebulę pokroiłam w piórka i sparzyłam w gorącej wodzie przez kilka sekund. Ostudziłam i dodałam do zalewy. Zalałam zalewą śledzie, zakryłam naczynie i wstawiłam do lodówki na dobę.
Notatki: * octu można dodać oczywiście mniej lub więcej - wedle własnego smaku * nie gotowałam tej zalewy * w miarę potrzeby można posolić, ale ja nie soliłam