Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja podania śledzi na święta czy różnego rodzaju spotkania. To wykonanie nie jest skomplikowane i przygotowuje się je dość szybko a przy tym te śledzie są bardzo smaczne. Smak tkwi w prostocie przecież :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Składniki
Płaty śledziowe moczyłam w zimnej wodzie przez ok. 3 godziny, podmieniłam w tym dwukrotnie wodę. Po tym czasie odsączyłam je z wody i pokroiłam w kawałki 1,5 - 2 cm.
W misce wymieszałam ocet z olejem, dodałam cukier liść i ziele. Cebulę pokroiłam w piórka i sparzyłam w gorącej wodzie przez kilka sekund. Ostudziłam i dodałam do zalewy. Zalałam zalewą śledzie, zakryłam naczynie i wstawiłam do lodówki na dobę.
Notatki: * octu można dodać oczywiście mniej lub więcej - wedle własnego smaku * nie gotowałam tej zalewy * w miarę potrzeby można posolić, ale ja nie soliłam