Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w oleju z cebulką

Śledzie w oleju z cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 650

Dodano:

Odsłon: 29715

nie może ich zabraknąć na wigilijnym stole

Składniki

  • 3 filety matiasy
  • 1 cebula
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • kilka ziaren pieprzu czarnego i czerwonego
  • olej rzepakowy
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy w wodzie ok. 6 godzin, co 2 godziny wymieniam wodę. Następnie osuszam ręcznikiem, kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram, kroję w piórka. Do słoika wkładam naprzemian śledzia i cebulę, dodaję przyprawy, zalewam olejem. Najlepsze na drugi dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń