Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska na święta czy imprezy. Jeśli ktoś lubi paprykę konserwową i śledzie to takie połączenie z pewnością mu posmakuje. U mnie w domu posmakowało bardzo!
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 149
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 501
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 615
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 911
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 149
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 501
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 615
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 911
Składniki
Płaty śledziowe opłukałam i namoczyłam na 3 godziny, odlałam wodę po tym czasie. Pokroiłam w paski 1,5-2 cm. Cebulę pokroiłam w piórka i wrzuciłam do wrzącej wody na pół minuty. Odcedziłam i schłodziłam. Paprykę wcześniej pokroiłam w drobną kostkę.
W naczyniu, w którym miałam przechowywać śledzie wymieszałam cebulę, 4 łyżki papryki pokrojonej, dolałam olej i ocet. Dodałam następnie pokrojone płaty i delikatnie wymieszałam. Przykryłam pokrywką i wstawiłam do lodówki na dobę. Kilkakrotnie pomieszałam śledzie z marynatą, jeśli sobie przypomniałam :) Po tym czasie śledzie już naszły smakami i zalewą.
Notatki: * octu dodać wg.swojego smaku, można mniej lub więcej. Jeśli mniej to dolać odrobinę więcej oleju. * moja papryka konserwowa była słodko - kwaśna, nie miałam potrzeby dosypywać cukru do zalewy a może być taka potrzeba jeśli papryka z marynaty jest mało wyraźna w smaku. To już zależy od naszego upodobania * zanim połączy się cebulę ze śledziami cebula ma być całkowicie wystudzona, inaczej śledzie mogą się rozpaść