Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska na święta czy imprezy. Jeśli ktoś lubi paprykę konserwową i śledzie to takie połączenie z pewnością mu posmakuje. U mnie w domu posmakowało bardzo!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4212
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 444
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3736
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 766
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4212
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 444
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3736
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 766
Składniki
Płaty śledziowe opłukałam i namoczyłam na 3 godziny, odlałam wodę po tym czasie. Pokroiłam w paski 1,5-2 cm. Cebulę pokroiłam w piórka i wrzuciłam do wrzącej wody na pół minuty. Odcedziłam i schłodziłam. Paprykę wcześniej pokroiłam w drobną kostkę.
W naczyniu, w którym miałam przechowywać śledzie wymieszałam cebulę, 4 łyżki papryki pokrojonej, dolałam olej i ocet. Dodałam następnie pokrojone płaty i delikatnie wymieszałam. Przykryłam pokrywką i wstawiłam do lodówki na dobę. Kilkakrotnie pomieszałam śledzie z marynatą, jeśli sobie przypomniałam :) Po tym czasie śledzie już naszły smakami i zalewą.
Notatki: * octu dodać wg.swojego smaku, można mniej lub więcej. Jeśli mniej to dolać odrobinę więcej oleju. * moja papryka konserwowa była słodko - kwaśna, nie miałam potrzeby dosypywać cukru do zalewy a może być taka potrzeba jeśli papryka z marynaty jest mało wyraźna w smaku. To już zależy od naszego upodobania * zanim połączy się cebulę ze śledziami cebula ma być całkowicie wystudzona, inaczej śledzie mogą się rozpaść