Do góry

Przekąski Przepis na:

śledzie zielone w zalewie

śledzie zielone w zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 37

Dodano:

Odsłon: 2166

smaczne i proste w przygotowaniu

Składniki

  • filety śledzi zielonych bez skóry, 0,5 kg
  • woda, 1 szklanka
  • ocet, 3/4 szklanki
  • olej, 1/2 szklanki
  • Ketchup PIkantny, 3 łyżki
  • cukier, 3 łyżki
  • sól, 1 łyzka
  • ziele angielskie, ok 7 ziaren
  • liśc laurowy, 2-4 listki
  • pieprz, ok 7 ziaren
  • cebula pokrojona w piórka, 1 duża
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
śledzie zielone w zalewie

Przygotowanie

  1. zagotować zalewę z podanych wyżej składników ok 5 min , do zalewy włożyć pokrojone w dzwonki śledzie bez skóry i gotować razem ok. 5 min. po ostudzeniu można się delektować !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń