Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zakąska w wyśmienitym sosie, złotawo-brązowej barwie
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1310
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5839
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18474
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1310
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5839
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18474
Składniki
Cebulkę umieścić w garnku z wrzącą wodą, następnie pozostawić do wystygnięcia, obrać i przekroić na połowy.
Olej rozgrzać na dużej patelni. Jeśli chcesz możesz umieścić na niej 2 pokruszone listki laurowe, potem ( obowiązkowo:) cebulkę Smażyć wśredniej temperaturze przez 5-6 minut, aż cebula przybierze z każdej strony lekko brązowy odcień.
Skórkę z cytryny pokroić w cienki paski i dodać do cebulki wraz z cukrem i miodem. Dusić przez 2-3 minuty, aż do lekkiej karmelizacji, od czasu do czasu mieszac.
Ostrożnie dolać ocet i mieszając, kontynuować duszenie cebulki przez 5 minut, aż stanie się miękka, a sos będzie jednolity.
Gotowe cebulki przełożyć do salaterek i natychmiast podawać. SMACZNEGO!
Rady: --Im więcej doda się cukru lub octu, tym bardziej cebulki będą słodkie lub kwaśne - Cebulkę do wrzącej wody należy włożyć na 10 minut, następnie ostudzić i delikatnie obrać.