Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetyczne ,zdrowe,smaczne i proste w przygotowaniu.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 699
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1012
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2029
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 699
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1012
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2029
Składniki
Przygotowanie marynaty:oliwę wino rozgnieciony w prasce czosnek,posiekaną drobno natkę pietruszki,sól,pieprz( do smaku ,wedle uznania),sok z cytryny połączyć razem w dowolnym naczyniu odstawić do lodówki do czasu przygotowania krewetek.
Krewetki namoczyć w zimnej wodzie ok.30 minut co jakiś czas zmieniając wodę.Na koniec dokładnie wypłukać pod bieżącą zimną wodą i osączyć.Przełożyć do głębokiego naczynia z przykryciem i zalać wcześniej przygotowaną marynatą.Odstawić do lodówki na 2 do 3 godzin co pewien czas dokładnie je przemieszać .
Po okresie marynowania krewetek przekładamy je do cedzaka.Na patelni rozgrzewamy olej i ciągle mieszając by ni doprowadzić do przypalenia smażymy krewetki na słomkowy kolor.cza ok.15-20 minut.
Przekładamy gotowe danie na półmisek wedle uznania dekorujemy nacią pietruszki.Smacznego
Dzieci,które wcześniej zaklinały się,że nie będą tego jadły,zjadły i wręcz domagały się o jeszcze.Jedyny problem z tym,że konsumując trzeba usuwać chitynowy pancerz krewetki ale nie jest to aż taki problem( lubiący słonecznik zrozumieją co mam na myśli) .Wszystkim smakowało wyśmienicie.