Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i bardzo smaczne danie wykonane z makaronu warzywnego z buraka i pieczarek.
Makaron z buraka wyłożyć na gorącą patelnię z roztopionym masłem (2 łyżki), dodać cukier i ocet jabłkowy, przykryć i chwilę dusić. Następnie dodać wodę oraz kminek, dusić pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec przyprawić łyżeczką soli i pieprzu, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażać bez przykrycia, aby odparować, ewentualny płyn.
Szalotkę obrać, drobno pokroić i lekko podsmażyć na maśle (3 łyżki).
Pieczarki umyć, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny i dodać do podsmażonej cebuli, smażyć około 5 - 7 minut. Dodać majeranek, tymianek, łyżeczkę soli i pieprzu oraz śmietanę i smażyć na małej mocy palnika do czasu delikatnego zgęstnienia śmietany.
Spaghetti z buraka wyłożyć na talerz, na wierzch pieczarki z sosem i wszystko posypać posiekaną natką pietruszki.
Jeśli w Waszym sklepie nie ma jeszcze do kupienia gotowego spaghetti z buraka, to 2 buraki można pokroić nożem lub specjalną temperówką do warzyw na bardzo cienkie paseczki.
Inna wersja spaghetti z pysznym sosem,dla mnie pychota;))
Odsłon: 106
Lekka i orzeźwiająca przystawka z buraka, która nie tylko pięknie się prezent...
Odsłon: 4884
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 214
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 22
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 61
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 214
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 22
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 61
Składniki
Makaron z buraka wyłożyć na gorącą patelnię z roztopionym masłem (2 łyżki), dodać cukier i ocet jabłkowy, przykryć i chwilę dusić. Następnie dodać wodę oraz kminek, dusić pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec przyprawić łyżeczką soli i pieprzu, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażać bez przykrycia, aby odparować, ewentualny płyn.
Szalotkę obrać, drobno pokroić i lekko podsmażyć na maśle (3 łyżki). Pieczarki umyć, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny i dodać do podsmażonej cebuli, smażyć około 5 - 7 minut. Dodać majeranek, tymianek, łyżeczkę soli i pieprzu oraz śmietanę i smażyć na małej mocy palnika do czasu delikatnego zgęstnienia śmietany.
Spaghetti z buraka wyłożyć na talerz, na wierzch pieczarki z sosem i wszystko posypać posiekaną natką pietruszki. Jeśli w Waszym sklepie nie ma jeszcze do kupienia gotowego spaghetti z buraka, to 2 buraki można pokroić nożem lub specjalną temperówką do warzyw na bardzo cienkie paseczki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Przekąski
Zapiekanka z pieczarkami i mozarellą
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 60
Kotlety jajeczne z brokułem
Warto wypróbować ten przepis.
Odsłon: 67