Przekąski Przepis na:
surówka do ryby

Składniki
- ogórki kiszone, 1 słoik
- cebula, 1 śrenia
- marchew, 1 średnia
- musztarda, 1-2 łyżeczki
- pieprz czarny, do smaku
- cukier, ok. 3-4 łyżeczek ( reszta do smaku)
- olej lub oliwa
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ogórki pokroić w plasterki. Następnie wycisnąć je z soku.
-
Cebulę pokroicz w kostkę.
-
Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczach.
-
Wszyskie składniki połączyć. Dodać pieprz, musztardę, cukier i olej.
-
Najlepsza jest, gdy trochę postoi - aż cukier się rozpuści.
-
Ja uwielbiam ją do ryby.
-
SMACZNEGO
Komentarze do przepisu (0)