Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smak pieczonego boczku,a z dodatkiem śliwki smak jest super. Smaczna i szybka przekąska.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1841
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8404
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 780
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253960
Polecam.
Odsłon: 1502
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1841
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8404
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 780
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253960
Polecam.
Odsłon: 1502
Składniki
Głównymi składnikami tego dania są boczek wędzony i śliwki,a dodatkowo można dodać pierś z kurczaka .
Układamy na plasterku boczku śliwkę i kawałek piersi z kurczaka ,zawijamy i spinamy wykałaczką.
Gotowe kładziemy do naczynia żaroodpornego. Można na początek przykryć folią aluminiową na 15 minut ,potem zdjąć folię i piec do zarumienienia boczku w temp.170 stopni .