Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smak pieczonego boczku,a z dodatkiem śliwki smak jest super. Smaczna i szybka przekąska.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2176
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1223
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2355
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2176
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1223
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2355
Składniki
Głównymi składnikami tego dania są boczek wędzony i śliwki,a dodatkowo można dodać pierś z kurczaka .
Układamy na plasterku boczku śliwkę i kawałek piersi z kurczaka ,zawijamy i spinamy wykałaczką.
Gotowe kładziemy do naczynia żaroodpornego. Można na początek przykryć folią aluminiową na 15 minut ,potem zdjąć folię i piec do zarumienienia boczku w temp.170 stopni .