Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska - nie tylko dla dzieci. Aromatyczne i chrupiące plasterki ususzonych jabłek. Polecam wypróbować!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5373
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1723
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5259
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1761
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5373
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1723
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5259
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1761
Składniki
Z jabłek wydrążamy gniazda nasienne. Kroimy na cienkie plasterki, max. 3 mm.
Plasterki rozkładamy na 2 blachach z piekarnika, wyłożonych papierem do pieczenia. Plasterki mogą lekko na siebie zachodzić, choć w tych miejscach mogą się skleić.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 90 stopni C. Suszymy je około 2 godzin, przy minimalnie uchylonych drzwiczkach piekarnika. W połowie czasu - po godzinie, przekładamy je na druga stronę. Suszymy jeszcze godzinę. Jeżeli po tym czasie, nadal pozostają miękkie - przy grubszych plasterkach, przytrzymujemy je jeszcze około 20 minut.
Chipsy są gotowe. Jeżeli chcemy je przechować, wkładamy je do szczelnego pojemnika lub woreczka.