Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa klasycznych chipsów. Idealna przekąska dla osób na diecie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7554
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 196
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2313
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7554
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 196
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2313
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Składniki
jabłka dokładnie myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Delikatnie wydrążamy gniazdka. Jabłka kroimy w cienkie plasterki (ja użyłam do tego tartki, wychodzą bardzo cienkie półplasterki). Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Układamy pojedynczą warstwę jabłek. Piekarnik rozgrzewamy do 80 stopnic C. Blachę wstawiamy na niższą z półek piekarnika. Suszymy przy lekko uchylonym piekarniku przez 2 h. Następnie zwiększamy temp. do 100 C i suszymy ok 30 min. Co jakiś czas musimy zaglądać i pilnować by się nie przypaliły. Po wyjęciu jabłka posypujemy je cynamonem. Gdy jabłka wystygną wkładamy do słoika i szczelnie zakręcamy. Smacznego :)