Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa klasycznych chipsów. Idealna przekąska dla osób na diecie.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
jabłka dokładnie myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Delikatnie wydrążamy gniazdka. Jabłka kroimy w cienkie plasterki (ja użyłam do tego tartki, wychodzą bardzo cienkie półplasterki). Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Układamy pojedynczą warstwę jabłek. Piekarnik rozgrzewamy do 80 stopnic C. Blachę wstawiamy na niższą z półek piekarnika. Suszymy przy lekko uchylonym piekarniku przez 2 h. Następnie zwiększamy temp. do 100 C i suszymy ok 30 min. Co jakiś czas musimy zaglądać i pilnować by się nie przypaliły. Po wyjęciu jabłka posypujemy je cynamonem. Gdy jabłka wystygną wkładamy do słoika i szczelnie zakręcamy. Smacznego :)