Do góry

Przekąski Przepis na:

Suszone jabłka z piekarnika

Suszone jabłka z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 69

Dodano:

Odsłon: 1171

Ciekawa alternatywa klasycznych chipsów. Idealna przekąska dla osób na diecie.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. jabłka dokładnie myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Delikatnie wydrążamy gniazdka. Jabłka kroimy w cienkie plasterki (ja użyłam do tego tartki, wychodzą bardzo cienkie półplasterki). Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Układamy pojedynczą warstwę jabłek.

    Piekarnik rozgrzewamy do 80 stopnic C. Blachę wstawiamy na niższą z półek piekarnika. Suszymy przy lekko uchylonym piekarniku przez 2 h.
    Następnie zwiększamy temp. do 100 C i suszymy ok 30 min.

    Co jakiś czas musimy zaglądać i pilnować by się nie przypaliły.

    Po wyjęciu jabłka posypujemy je cynamonem. Gdy jabłka wystygną wkładamy do słoika i szczelnie zakręcamy.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń