Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa klasycznych chipsów. Idealna przekąska dla osób na diecie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 551
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13484
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2739
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 551
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13484
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2739
Składniki
jabłka dokładnie myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Delikatnie wydrążamy gniazdka. Jabłka kroimy w cienkie plasterki (ja użyłam do tego tartki, wychodzą bardzo cienkie półplasterki). Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Układamy pojedynczą warstwę jabłek. Piekarnik rozgrzewamy do 80 stopnic C. Blachę wstawiamy na niższą z półek piekarnika. Suszymy przy lekko uchylonym piekarniku przez 2 h. Następnie zwiększamy temp. do 100 C i suszymy ok 30 min. Co jakiś czas musimy zaglądać i pilnować by się nie przypaliły. Po wyjęciu jabłka posypujemy je cynamonem. Gdy jabłka wystygną wkładamy do słoika i szczelnie zakręcamy. Smacznego :)