Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa klasycznych chipsów. Idealna przekąska dla osób na diecie.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Składniki
jabłka dokładnie myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Delikatnie wydrążamy gniazdka. Jabłka kroimy w cienkie plasterki (ja użyłam do tego tartki, wychodzą bardzo cienkie półplasterki). Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Układamy pojedynczą warstwę jabłek. Piekarnik rozgrzewamy do 80 stopnic C. Blachę wstawiamy na niższą z półek piekarnika. Suszymy przy lekko uchylonym piekarniku przez 2 h. Następnie zwiększamy temp. do 100 C i suszymy ok 30 min. Co jakiś czas musimy zaglądać i pilnować by się nie przypaliły. Po wyjęciu jabłka posypujemy je cynamonem. Gdy jabłka wystygną wkładamy do słoika i szczelnie zakręcamy. Smacznego :)