Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 663
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 305
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3163
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4051
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 837
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 663
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 305
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3163
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4051
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 837
Składniki
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować tłuszczem, na tym rozłożyć ciasto francuskie tworząc niewielkie brzegi. Koncentrat pomidorowy wymieszać z łyżką wody, bazylią, oregano, łyżeczką cukru, szczyptą soli i pieprzem. Na wierzch ciasta wyłożyć przygotowany sos pomidorowy, posypać tartym żółtym serem.
Przygotowaną tarte włożyć do piekarnika na ok 15 min, w temp. 180 st. Kiedy ciasto będzie upieczone, a ser rozpuszczony wyjmujemy tarte, posypujemy rukolą, na rukoli układamy pomidora pociętego w plastry, całość posypujemy pokruszonym parmezanem i pieprzem, skrapiamy oliwa z oliwek. Smacznego