Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 805
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 137
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 204
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 805
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 137
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 204
Składniki
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować tłuszczem, na tym rozłożyć ciasto francuskie tworząc niewielkie brzegi. Koncentrat pomidorowy wymieszać z łyżką wody, bazylią, oregano, łyżeczką cukru, szczyptą soli i pieprzem. Na wierzch ciasta wyłożyć przygotowany sos pomidorowy, posypać tartym żółtym serem.
Przygotowaną tarte włożyć do piekarnika na ok 15 min, w temp. 180 st. Kiedy ciasto będzie upieczone, a ser rozpuszczony wyjmujemy tarte, posypujemy rukolą, na rukoli układamy pomidora pociętego w plastry, całość posypujemy pokruszonym parmezanem i pieprzem, skrapiamy oliwa z oliwek. Smacznego