Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1134
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4778
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1426
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1134
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4778
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1426
Składniki
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować tłuszczem, na tym rozłożyć ciasto francuskie tworząc niewielkie brzegi. Koncentrat pomidorowy wymieszać z łyżką wody, bazylią, oregano, łyżeczką cukru, szczyptą soli i pieprzem. Na wierzch ciasta wyłożyć przygotowany sos pomidorowy, posypać tartym żółtym serem.
Przygotowaną tarte włożyć do piekarnika na ok 15 min, w temp. 180 st. Kiedy ciasto będzie upieczone, a ser rozpuszczony wyjmujemy tarte, posypujemy rukolą, na rukoli układamy pomidora pociętego w plastry, całość posypujemy pokruszonym parmezanem i pieprzem, skrapiamy oliwa z oliwek. Smacznego