Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1091
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 383
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3262
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 732
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1091
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 383
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3262
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 732
Składniki
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować tłuszczem, na tym rozłożyć ciasto francuskie tworząc niewielkie brzegi. Koncentrat pomidorowy wymieszać z łyżką wody, bazylią, oregano, łyżeczką cukru, szczyptą soli i pieprzem. Na wierzch ciasta wyłożyć przygotowany sos pomidorowy, posypać tartym żółtym serem.
Przygotowaną tarte włożyć do piekarnika na ok 15 min, w temp. 180 st. Kiedy ciasto będzie upieczone, a ser rozpuszczony wyjmujemy tarte, posypujemy rukolą, na rukoli układamy pomidora pociętego w plastry, całość posypujemy pokruszonym parmezanem i pieprzem, skrapiamy oliwa z oliwek. Smacznego