Do góry

Przekąski Przepis na:

Tarta letnia

Tarta letnia

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 6710

Szybkie, lekkie i pyszne...

Składniki

  • ciasto francuskie
  • koncentrat pomidorowy, mały słoiczek
  • Ser zółty, tarty, garść
  • rukola, 1 opakowanie (duża garść)
  • pomidor, 1 duży
  • parmezan
  • oliwa z oliwek
  • bazylia, oregano, duża szczypta
  • sól, pieprz, cukier
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tarta letnia

Przygotowanie

  1. Dno naczynia żaroodpornego wysmarować tłuszczem, na tym rozłożyć ciasto francuskie tworząc niewielkie brzegi. Koncentrat pomidorowy wymieszać z łyżką wody, bazylią, oregano, łyżeczką cukru, szczyptą soli i pieprzem. Na wierzch ciasta wyłożyć przygotowany sos pomidorowy, posypać tartym żółtym serem.

  2. Przygotowaną tarte włożyć do piekarnika na ok 15 min, w temp. 180 st. Kiedy ciasto będzie upieczone, a ser rozpuszczony wyjmujemy tarte, posypujemy rukolą, na rukoli układamy pomidora pociętego w plastry, całość posypujemy pokruszonym parmezanem i pieprzem, skrapiamy oliwa z oliwek. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń