Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1567
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1386
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1322
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1567
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1386
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1322
Składniki
Mieszamy wszystkie suche składniki w misce,a później mokre składniki,a później razem.Ugniatamy do konsystencji plasteliny. Smarujemy foremkę na tarte margaryna i wkładamy rozwałkowane ciasto,następnie nakłuwamy widelcem, na dno kładziemy łyżeczki by ciasto nie urosło i wkładamy do piekarnika na 15 min na 180 stopni.
Wszystkie składniki na farsz kroimy w plasterki i smażymy na patelni dodając wszystkie przyprawy. Po upieczeniu odlewamy tłuszcz i dajemy do wystygnięcia. Wyciągamy ciasto z piekarnika,wyciągamy łyżeczki i wkładamy do foremki farsz.
Teraz mieszamy jajka ze śmietaną dodajemy sól,pieprz i bazylie i wlewamy do foremki tak,aby zakryło farsz. Wkładamy na 20 min do piekarnika na 180 stopni na termoobiegu :)