Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4414
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417469
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4414
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417469
Składniki
Mieszamy wszystkie suche składniki w misce,a później mokre składniki,a później razem.Ugniatamy do konsystencji plasteliny. Smarujemy foremkę na tarte margaryna i wkładamy rozwałkowane ciasto,następnie nakłuwamy widelcem, na dno kładziemy łyżeczki by ciasto nie urosło i wkładamy do piekarnika na 15 min na 180 stopni.
Wszystkie składniki na farsz kroimy w plasterki i smażymy na patelni dodając wszystkie przyprawy. Po upieczeniu odlewamy tłuszcz i dajemy do wystygnięcia. Wyciągamy ciasto z piekarnika,wyciągamy łyżeczki i wkładamy do foremki farsz.
Teraz mieszamy jajka ze śmietaną dodajemy sól,pieprz i bazylie i wlewamy do foremki tak,aby zakryło farsz. Wkładamy na 20 min do piekarnika na 180 stopni na termoobiegu :)