Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5968
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5968
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Składniki
Mieszamy wszystkie suche składniki w misce,a później mokre składniki,a później razem.Ugniatamy do konsystencji plasteliny. Smarujemy foremkę na tarte margaryna i wkładamy rozwałkowane ciasto,następnie nakłuwamy widelcem, na dno kładziemy łyżeczki by ciasto nie urosło i wkładamy do piekarnika na 15 min na 180 stopni.
Wszystkie składniki na farsz kroimy w plasterki i smażymy na patelni dodając wszystkie przyprawy. Po upieczeniu odlewamy tłuszcz i dajemy do wystygnięcia. Wyciągamy ciasto z piekarnika,wyciągamy łyżeczki i wkładamy do foremki farsz.
Teraz mieszamy jajka ze śmietaną dodajemy sól,pieprz i bazylie i wlewamy do foremki tak,aby zakryło farsz. Wkładamy na 20 min do piekarnika na 180 stopni na termoobiegu :)