Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 16
Dodano: 04.04.2011
Odsłon: 35277
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Najpierw bierzemy garnek na pierożki Tortellini. Wlewamy wodę, solimy, doprowadzamy do wrzenia po czym wrzucamy pierożki i gotujemy tyle czasu ile wskazuje przepis na paczuszce.
Gdy pierożki nam się gotują musimy pokroić pieczarki i usmażyć na patelni z dodatkiem soli po to by odparowała woda. Następnie należy pokroić szynkę w kosteczki i także podsmażyć lekko na maśle lub oliwie.
Do podsmażonej szynki dodajemy grzybki. Następnie wlewamy śmietankę 30% i doprawiamy to pieprzem i vegetą. Każdy doprawia wg uznania. Oby tylko nie przesolić ;p Potem wrzucamy groszek konserwowy (połowę puszki) i mieszamy wszystko aż śmietanka nam zgęstnieje.
Gotowe pierożki tortellini wykładamy do miseczki lub na talerzyk i polewamy naszym sosikiem.
Ps. Składniki podałam na oko bo każdy może dać tyle ile chce, tak aby rodzinka się najadła :D Na zdjęciu widać również brokuły, które uwielbiam. Również można dodać. Jak ktoś lubi ;p Smacznego!!! :D
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

monia8521 09 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
szybkie, smaczne i syte :D polecam i pozdr ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

celina008 08 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Już na sam widok czuje że to jest pyszne,gdyż jest w moim guście.0 Kto głosował? | Odpowiedz

nacinka 14 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny i szybki przepis :) smaczne danie,rodzinie odpowiadało :) do ulubionych!0 Kto głosował? | Odpowiedz

lubiejesc 02 października 2011Zgłoś do usunięcia
połowy są równe, nie istnieje coś takiego jak mniejsza czy większa połowa, a tak w temacie to przepis świetny0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewisienka22 12 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Jasne, większą połowę w sensie kartonika, eh ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

monia8521 08 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
większą połowę w sensie kartonika ;p0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewisienka22 06 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Większą połowę? No tak;)0 Kto głosował? | Odpowiedz