Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne, szybkie wykonanie
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12120
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12120
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Najpierw bierzemy garnek na pierożki Tortellini. Wlewamy wodę, solimy, doprowadzamy do wrzenia po czym wrzucamy pierożki i gotujemy tyle czasu ile wskazuje przepis na paczuszce.
Gdy pierożki nam się gotują musimy pokroić pieczarki i usmażyć na patelni z dodatkiem soli po to by odparowała woda. Następnie należy pokroić szynkę w kosteczki i także podsmażyć lekko na maśle lub oliwie.
Do podsmażonej szynki dodajemy grzybki. Następnie wlewamy śmietankę 30% i doprawiamy to pieprzem i vegetą. Każdy doprawia wg uznania. Oby tylko nie przesolić ;p Potem wrzucamy groszek konserwowy (połowę puszki) i mieszamy wszystko aż śmietanka nam zgęstnieje.
Gotowe pierożki tortellini wykładamy do miseczki lub na talerzyk i polewamy naszym sosikiem.
Ps. Składniki podałam na oko bo każdy może dać tyle ile chce, tak aby rodzinka się najadła :D Na zdjęciu widać również brokuły, które uwielbiam. Również można dodać. Jak ktoś lubi ;p Smacznego!!! :D