Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne, orientalne
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11878
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16170
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11878
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16170
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5139
Składniki
Sos tatarski: 20 g majonezu 5 g marynowanych pieczarek 5 g ogórków konserwowych 5 g szalotki pieprz
Na tortilli rozłożyć plastry wędzonego łososia, ser cheddar, oczyszczoną ze skórki czerwoną paprykę oraz sałatę masłową. Całość skropić lekko oliwą truflową, ściśle zwinąć, a następnie grillować. Przyrządzić sos: wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę i wymieszać z majonezem, przyprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Tortillę podawać z sosem tatarskim. Przepis pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".