Przekąski Przepis na:
Tortilla z łososiem i serem

Składniki
- placków tortilla, 40g
- wędzonego łososia, 20g
- sera cheddar, 20g
- papryki czerwonej, 10g
- sałaty masłowej, 5g
- oliwy truflowej, 5g
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Sos tatarski: 20 g majonezu 5 g marynowanych pieczarek 5 g ogórków konserwowych 5 g szalotki pieprz
-
Na tortilli rozłożyć plastry wędzonego łososia, ser cheddar, oczyszczoną ze skórki czerwoną paprykę oraz sałatę masłową. Całość skropić lekko oliwą truflową, ściśle zwinąć, a następnie grillować. Przyrządzić sos: wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę i wymieszać z majonezem, przyprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Tortillę podawać z sosem tatarskim. Przepis pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".
Komentarze do przepisu (1)

irma 28 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Super danie, na pewno wypróbuję. Dodaje do ulubionych.1 Kto głosował? | Odpowiedz