Do góry

Przekąski Przepis na:

Tosty kukurydziane

Tosty kukurydziane

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 5979

danie mające tylko 350 kcal super szybkie super smaczne

Składniki

  • 35 g mąki kukurydzianej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 15 g sera żółtego
  • 40 g wędliny (może byc np. pieczony schab)
  • 100 g pomidorów
  • miks sałat
  • szczypiorek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tosty kukurydziane

Przygotowanie

  1. mąkę, proszek do pieczenia, jajko wymieszać z wodą do uzyskania konsystencji gęstszej niż na naleśniki
    ciasto można przyprawić ulubionymi ziołami, oraz solą i pieprzem

  2. wędlin e i szczypiorek drobno pokroić, ser zetrzeć na tare

  3. na rozgrzany toster posmarowany lekko olejem kokosowym wylewamy połowę ciasta, na to nakładamy wędlinę, szczypiorek i ser i zalewamy pozostałą częścią i smażymy ok. 8-10 minut, aż będą rumiane i chrupkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 sierpnia 2017 Trochę późna już pora na jedzenie, ale taki talerzyk wsunął bym ze smakiem ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń